Apátfalva legromosabb épületét helybéliek munkájával újíttatta fel 15 hónap alatt alatt a cég, hogy itt élelmiszer-kiegészítőt, azaz a Torda szeletet csomagoljon, s a díszudvarban kulturális rendezvényeknek is helyt adjon. Még a Matilda-hidat is felépítették, egyenesen Szent Mihály-szobra mögé.

Kucsora István apátfalvi agármérnök, aki az épületfelújítás tervezője is lett, felesége, Márta talált rá az 1992 óta lakatlan, az apátfalvi Széchenyi utcán, hatalmas gazban rejtőző, az egykori téglagyáros Egressy család kúriájára, s javasolta, hogy az Alba Növszer Kft. ott alakítson ki fióküzemet. Az utoljára bölcsődeként használt épületet helyi vállalkozók segítségével több mint egy év munkájával építették újjá. Kapott egy díszudvart, megépült a Matilda-híd, mely lábánál Szent Mihály, Apátfalva védőszentje szobrát is felállították, melyet a templombúcsú egyik elemeként Jánosi Szabolcs plébános ma fel is szentelt.

Az 1900 és 1903 közt épített kúriát a tégla és cserépgyárukról ismert Egressy család építette, a ház az 1949-es államosítás után tanácsi (a rendszerváltás után önkormányzati) tulajdonban volt. Működött benne községi tanács abban a korszakban, amikor Apátfalva és Magyarcsanád Csanád néven két évig egy település volt, majd bölcsőde volt. S harminc éve át senki sem használta, így az romos állapotba került.

Horváth Iván cégvezető elárulta: a kúria az Alba Növszer Kft. telephelyeként, tárgyalótermeként épült újjá, s a civilizációs betegségek kiküszöbölésére alkalmas, Kucsora István által kifejlesztett Torda szelet otthona lesz. Itt fogják csomagolni és raktározni majd, így a felépítendő csomagolóüzem újabb 4-5 új munkahelyet jelent majd. A cég egyébként 90 százalékban helyi munkaerőt alkalmazott az épület újjáépítésekor, s a szükséges alapanyagokat is helyben vásárolta meg.