Hírek

Az apátfalvi egykori MHSZ lőtéren rendszeresen tartanak különféle programokat. Szalamia János, a Bökény Népe Kulturális és Harcművészeti Egyesület elnöke a Hazai Pályának arról számolt be, hogy az önkormányzattól két éve megkapták a területet üzemeltetésre.

Nótár Mary, a Kredenc együttes és az apátfalvi roma folklór fellépői is mulattatták a ma délután az apátfalvi faluház előtti téren kezdődött XXV. Szent Anna-napok résztvevőit. Szombaton Tóth Andi, Szabó Ádám és a 3+2 zenekar is színpadra áll.

2021. július 22.-én Apátfalva Község Önkormányzat polgármestere Szekeres Ferenc és alpolgármestere Kiszely Jánosné négy újszülöttet köszöntött. Július hónapban már harmadik alkalommal látogattak el a családokhoz. Az eddigiekhez hasonlóan az apátfalvi újszülöttek 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

A mai napon 2021.07.16.-án újabb 4 újszülöttet köszöntött Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester, hiszen egy-egy kisebb település fennmaradása érdekében az az egyik legfontosabb, hogy megfelelő számú gyermek szülessen. Minden apátfalvi újszülött 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesült. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Az apátfalvi képviselő-testület 2018-ban döntött arról, hogy minden apátfalvi újszülött 40 ezer forint egyszeri készpénzes támogatásban részesül. A koronavírus járvány szabályozásait betartva a köszöntésekre nem kerülhetett sor. Az előző babalátogatások 10 hónappal ezelőtt történtek, de ez idő alatt sem csökkent a születések száma. A pandémia lecsengése után Apátfalva Község Önkormányzat polgármestere Szekeres Ferenc és alpolgármestere Kiszely János Pálné 2021. július 15.-én négy újszülöttet köszöntött. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.