Hírek

Az aradi tizenhármak, Batthyány és valamennyi áldozat vértanúsága a kiegyezés utáni egyedülálló felemelkedésben, a magyar polgárosodásban nyerte el értelmét – emelte ki Szekeres Ferenc ma délután, az apátfalvi Petőfi-szobornál rendezett megemlékezésen.

Három játszótérre kerültek vadonatúj elemek egy sikeres, 3 milliós pályázatnak köszönhetően, melyet félmillióval fejelt meg az önkormányzat. A Dózsa György, a Szabadság és a Damjanich utcán pedig járdaépítésbe kezdtek.

Megnőtt a gyermek vállalási kedv településünkön, ebben az évben már 23 kisbaba született. 2018-ban döntött arról a képviselő testület, hogy minden újszülött 40 ezer forint értékű készpénzes bébikötvényt kapjon. Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester asszony 2020.09.25.-én négy kislányt köszöntött, szüleiknek az önkormányzat ajándékát vitték el.

Mindenki annyi vihetett belőle, amennyit csak akart. Az Apátfalvi Búzakalász Kft. akart így örömöt szerezni a helybélieknek az extra minőségű, helyben termett, s reggel vágott csemegekukoricával. Az óvodások, iskolások és az idősek otthonában étkezők ebédre főve kapták.

Egy-egy kisebb település fennmaradása érdekében az az egyik legfontosabb, hogy megfelelő számú gyermek szülessen. Apátfalván még a koronavírus járvány ideje alatt sem csökkent a születések száma. 2020.08.28.-án újabb négy babát köszöntött Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester. A kicsik 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek, míg a szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedtek.