2024. augusztus 29.-én csütörtökön Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony négy újszülöttet köszöntött. 2024-ben ötödik alkalommal kerül sor a köszöntésre. Még 2018-ban fogadta el a képviselő testület, hogy pénzbeli támogatást nyújtanak az apátfalvi családoknak.  A döntés alapján a kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesítik kérelem alapján. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Duma Reginát köszöntötték, aki 2024.05.28.-án látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen 3650 grammal és 51 centivel, Duma-Dovalovszki Andrea és Duma Árpád első gyermekeként. Az anyuka megosztotta velünk, hogy Regina nagyon jó és kiegyensúlyozott kisbaba már 6 hetes kora óta az éjszakákat végig alussza. Az anyuka számára a legnagyobb segítség Árpi, aki minden feladatot megcsinál a kicsi körül. De a gyermekágyi időszakban a nagyszülők is kivették a részüket. A második baba gondolata még nem fogalmazódott meg bennük. 

 

A polgármester és az alpolgármester asszony Szilvási Lili Annát is meglátogatta. Lili elsőként érkezett a családba Sajtos Renáta és Szilvási Gábor gyermekeként, aki 2024.03.25.-én Szegeden született 3280 grammal és 51 centivel. Reni megosztotta velünk, hogy a legnagyobb segítség számára Gabi, aki mindent teendőből kiveszi a részét, példás apuka.

” Bár az életünk megváltozott jó irányba, de ezt addig nem lehet elképzelni míg nincs saját gyereked, hogy mit is jelent – az ő mosolya, a boldogsága mit ad. „

A nagy melegben nem igazán jártak ki babakocsis sétákat tenni, de a hűvösebb idő beköszöntével kipróbálják milyen egy hosszabb utazás, mert nyaralni mennek. A helyi babusgatóra szeretnének járni. A kapott támogatásból etetőszéket szeretnének vásárolni, hiszen kezdődik a hozzátáplálás időszaka. Második baba érkezése nincs kizárva a terveik közül.

 

Az önkormányzat Zsingellér Zsolt Noelt is köszöntötte, aki 2024.07.10.-én született Hódmezővásárhelyen 3050 grammal és 48 centivel, Bakri Ramóna Vivien és Zsingellér Zsolt első gyermekeként. Az anyuka megosztotta velünk, hogy a legnagyobb segítség számára párja, aki szorgalmasan segít a kicsi Zsolt körüli teendőkben, bár a fürdetéstől még óckodik. Új lakóként gyarapítják a falu lakosságát, már a Maros folyóra is ellátogattak a kisbabával. A helyi babusgatón szívesen részt fognak venni. Második baba érkezését pár év múlva fontolóra veszik. 

 

Rácz Marcell Szegeden jött a világra 2024. április 27-én 2490 grammal és 46 centivel. Marci harmadikként érkezett a családba Kiss Krisztina és Rácz János 3. gyermekeként. János elmondása szerint a harmadik baba születése után sem lett nehezebb az életük. Délután a hűvösebb időben szeretnek kisétálni a játszótérre, ahol a nagyobb gyerekeik is jól érzik magukat. A helyi babusgatóra szeretnének a későbbiekben járni. A legnagyobb segítség János szülei, családi összefogás van közöttük. Negyedik gyermeket nem szeretnének. 

 

Írta, fotózta: Varga Alexandra