A Borbély András Band, a Tini és Mini Tini Mazsorett Csoport, a Kicsinyek kórusa, a Kardos István Gyermek és Felnőtt Néptánccsoport, illetve a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar is hozzájárult az apátfalvi Falukarácsony műsorához. A negyedik gyertyát is ma gyújtják meg az adventi koszorún.

Már hagyománynak számít, hogy a negyedik adventi gyertya meggyújtása előtt Falukarácsonyt szerveznek Apátfalván. Ez most sem volt másképpen: a Faluház megtelt érdeklődővel szombat délután.

Szekeres Ferenc polgármester köszöntőjében a karácsony fontosságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte: az ünnep titka a szeretet, amely értelmet ad életnek.

-Abból a felismerésből táplálkozik, hogy valakinek szüksége van rá. Ezeket az érzelmeket kellene jobban átültetni a mindennapokba, hogy könnyebbé tudjuk tenni egymás életét – fogalmazott a település vezetője.

A színvonalas ünnepi műsorhoz hozzájárult a Borbély András Band, a Tini és Mini Tini Mazsorett Csoport, a Kicsinyek kórusa, a Kardos István Gyermek és Felnőtt Néptánccsoport, illetve a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar gyerek csoportja.

Forrás: makohirado.hu