Ezen a nyáron az Asia Express „szerelvénye” Apátfalvára is begurult: a résztvevő fiatal videósok több napot is töltöttek a Maros-parti településen. Erről videót is készítettek, amelyet szombat délután mutattak be a település könyvtárában.

Dél-koreai, taiwani, vietnami és thaiföldi fiatal filmeseket fogadott a nyár során Apátfalván az Asia Express keretén belül. Az ott töltött idejük alatt több videót is készítettek, amelyből egy zárófilmet állítottak össze a résztvevők. Ezt tegnap délután mutatták be az apátfalvi könyvtárban.

Szekeres Ferenc polgármester portálunknak elmondta, nagyon örültek, hogy a települést is sikerült belevonni ebbe a nagy sikerű projektbe. Remélik, hogy a jövőben is lesz lehetőségük részt venni ilyen eseményben, ahol fiatal filmeseket tudnak fogadni.

– Nagyon vártuk a filmet, hiszen így megtudtuk, mi tetszett a Dél-koreai, taiwani, vietnami és thaiföldi fiataloknak. Örülünk, hogy mindenki jól érezte magát az Asia Express alatt és bízunk benne, hogy sikerül még egyszer ilyenben részt vennünk – fogalmazott a polgármester.

Czibolya Kálmán, a Makói Videóműhely vezetője, illetve a Zoom to Europe filmfesztivál alapítója elárulta: az összes résztvevőnek nagyon tetszett Apátfalva és az ott töltött idő. A taiwani fiatalok először jártak Magyarországon, így minden részét az országnak élvezték.

– Három csodálatos napot töltöttünk Apátfalván a település vendégeként. Ez a három nap élményei a filmekben is tükröződnek – mondta Kálmán. A filmfesztivál alapítója a jövőről is mesélte: szeretné, ha az Asia Express Ázsiában folytatódna, erre pályázatokat is keres.

 

forrás: makohirado.hu