A makói önkormányzat és a Szirbik Miklós Egyesület első alkalommal szervezte meg a makói születésű mérnökről elnevezett emléktúrát.

Hajnal Antal 1838-ban született Makón. A világhírű mérnök egyik legfontosabb munkája a fiumei (mai nevén Rijeka) tengeri kikötő tervezése és megépítése. Születésének 180. évfordulója van idén, tegnap az emléktábláját koszorúzták meg, ma pedig a Maroson eveztek a tiszteletére Apátfalva és Makó között.

Szekeres Ferenc apátfalvi polgármestertől megtudtuk, az önkormányzatnak 12 túrakenuja van, ezekkel csatlakoztak a túrához, amelyen Makó alpolgármestere is részt vett.

– A kiváló mérnöki munkássága mellett Hajnal Antal elhivatottan támogatta az elesetteket, ezzel is kiérdemli a tiszteletet, hogy megemlékezzünk róla – mondta el Czirbus Gábor.

Szintén makói résztvevő volt az Asztalos család, akik hét fővel jöttek, nagyszülők, szülők, és gyerekek. A családfő szerint mindannyian nagyon élvezték a túrát, hiszen a legfontosabb, hogy minél többet legyenek természet közelben.

navigate_before
navigate_next

 forrás: makohirado.hu