Több intézmény is megújul Apátfalván

3366.JPG

 

Számos fejlesztés zajlik Apátfalván. Ebből az egyik az önkormányzati ingatlanok energetikai korszerűsítése, ami 176 millió forintból valósul meg. Többek között erről is szó volt a Rádió 7 hétfői Apátfalvi Magazinjában.

A beruházás részeként megújul a Polgármesteri Hivatal: homlokzati- és fődém-hőszigetelés történik, illetve a nyílászárókat is kicserélik, akadálymentesítenek, hőszivattyút építenek be, illetve napelemes rendszert alakítanak ki. A sportpálya öltözője is megújul. Itt szintén végrehajtanak homlokzati- és fődém-hőszigetelést, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés is lesz, illetve azbesztmentesítés is történni fog, valamint a napelemes rendszert itt is kiépítik.

A három óvodában is hasonló feladatokat fognak elvégezni. Elkezdték a bölcsőde kialakítását is. Szeptemberben öt óvodai és egy bölcsődei csoportot tudnak indítani. 12 bölcsis és 106 óvodás kezd ősszel. Egy-egy ovis csoportban átlagosan 21 kisgyerekkel tudnak foglalkozni az óvodapedagógusok.

– Éves szinten 30-35 baba születik a községben, ezért is tartottuk fontosnak, hogy minden újszülöttnek 40 ezer forint készpénzt adjon az önkormányzat – fogalmazott Szekeres Ferenc polgármester.

Az intézmények rendbetétele mellett nagy hangsúlyt fektetnek a belvíz és a csapadékvíz elvezetésére is. A csatornahálózat korszerűsítésére 56 millió forintot nyert az önkormányzat. Hogy ez pontosan mely utcákat érinti, arról egy korábbi írásunkban olvashat.

Július 27-e és 29-e között rendezik meg a 23. Szent Anna Napokat, amely Apátfalva kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye. Az ünnepségsorozat részeként lesz térzene az apátfalvi Borbély András Band jóvoltából, kiállítás nyílik a helyi iskolások, óvodások rajzaiból, ingyenes szűrések, ünnepi testületi ülés, az amatőr színjátszó csoport is fellép,valamint a fellépők között lesz többek között a Unique, illetve Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar is. A részletek programokról Langó Csaba, az apátfalvi faluház vezetője beszélt rádiónknak (Hanganyag 1).

Az idén nagykorú lett a testvértelepülési találkozó, az ún. Guzsalyos, amelyen Apátfalva, Apáca, Csanádapáca, Kisorosz és Vízkelet község is képviseltette magát június 22. és 24. között, amelynek színes programjairól Fekete Irén, az önkormányzat szociális és nemzetiségi bizottságának tagja adott tájékoztatást rádiónknak (Hanganyag2).

forrás: Rádió7