Új csatornák is épülnek Apátfalván

3120.JPG

 

Testületi ülést tartottak hétfőn Apátfalván. A polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése miatt a Kossuth utcai irodában tárgyalt a grémium. Többek között meghallgatták és elfogadták Balogh Róbert alezredesnek, a makói hivatásos tűzoltóság parancsnokának a beszámolóját, aki vázolta, hogy a kataszrófavédelmiseknek milyen munkája akadt tavaly a községben.

Nem csupán a községházát újítják fel, hanem az óvoda tagintézményeit is. Ennek kapcsán Luczó Anikó, az Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője tájékoztatást adott a 2018-2019-es tervekről. Szeptemberben öt óvodai és egy bölcsődei csoportot tudnak indítani. Átlagosan 21 kisgyermekkel tudnak majd foglalkozni egy-egy ovis csoportban. Az ősszel 12 bölcsi és 106 ovis kezd a Bíbicben. Az is kiderült, hogy éves szinten 30-35 baba születik a községben.

Luczó Anikó (elől)

Az intézmények rendbetétele mellett nagy hangsúlyt fektetnek a településen a belvíz és a csapadék megfelelő elvezetésére is. – Önkormányzatunk sikeresen pályázott és 56 millió forintot nyertünk a csatornahálózat korszerűsítésére – vette át a szót Szekeres Ferenc. A polgármester hozzátette: a munkálatokat már megkezdték, amik kis kellemetlenséggel járnak, de kéri a lakosok türelmét, hiszen az ő érdeküket is szolgálja ez a fejlesztés.

A Kossuth utcában is dolgoznak

A polgármesteri hivatalnak is ideiglenesen otthont adó irodaház előtt is dolgoznak. Itt, vagyis a Kossuth és a Templom utca között új csatorna épül, összesen 290 folyóméter hosszan. A Kölcsey és a Hunyadi utca között a már meglévő rendszert bélelik ki 790 folyóméter hosszúságban. A Kereszt utcában pedig 152 folyóméteres új csatornát építenek.

forrás: Rádió7