2946.JPG

Varga Andrásné Simon Anna 1928. június 17-én született Apátfalván. Annuska nénit hétfőn az önkormányzat nevében Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné települési képviselő köszöntötte fel. Az ünnepelt nem csupán egy hatalmas ajándékkosarat kapott, hanem Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját is.

Varga Andrásné a fiával és egyik unokájával

Annuska nénit – elmondása szerint – a munka éltette. – Világ életemben rengeteget dolgoztam, sajnos 1972-ben leszázalékoltak, aztán a szemem is megromlott, alig látok, így mostanság nagyon keveset tudok tenni, s ez nagyon zavar – árulta el az ünnepelt. Úgy véli, ha hosszú élet titka abban rejlik, hogy az ember nem lustálkodik, hanem mindig azt nézi, hol van valami dolog.

Szekeres Ferenc polgármester a miniszterelnöki emléklappal

Alig múlt 12 esztendős, mikor édesapjának besegített a házépítésnél. – Édesapám állt a létre legfelső fokán, én meg dobáltam neki fel a nagy agyaggolyókat, mert épp házfalat tapasztott – mesélte Annuska néni. Két évvel később pedig már a földeken dolgozott. Eleinte csak az ebédet hordta ki, aztán megtanították neki, hogyan kell markot szedni és kévét kötni, így hasznos tagja lett az aratásoknak.

Az ünnepeltnek három gyermeke, hat unokája és három dédunokája van. – Szerencsére a családom nagy része apátfalvi, így sűrűn meglátogatnak és segítenek mindenben – folytatta Annuska néni. A napjai úgy telnek, hogy vagy a házban, vagy a kertben üldögél. – Amíg láttam, varrtam és kötöttem, de most más azt sem tudok – tette hozzá.

forrás: Rádió 7