1438.JPG

Apátfalván teljesen más alapokra helyezték a közmunkát. A fő hangsúly az értékteremtésen van. Ezt az erőfeszítést már Budapesten is elismerték, hiszen a belügyminisztériumi kitüntetést, s a vele járó pénzjutalmat már meg is kapták a pátfalviak. – A startmunka mintaprogram keretében esztendőről esztendőre fejlesztünk, s ennek köszönhetően egyre több értéket, terméket is elő tudunk állítani – nyilatkozta Szekeres Ferenc polgármester.

A mintaprogram a csütörtöki testületi ülésen is szóba került. Az önkormányzat egyre több eszközt, gépet és járművet vásárol. – Már meghaladja a 100 millió forintot az erre fordított pénz, ez azt is jelenti, hogy ennyivel sikerült megnövelnünk a települési vagyont – folytatta a község vezetője. Szekeres Ferenctől megtudtuk: a grémium most arról határozott, hogy összesen 5 millió forint értékben vásárolnak két gépet, egy kombinált takarmányt keverő és daráló masinát, valamint egy vízszállító tartálykocsit.

A fentieken kívül más döntések is születtek a csütörtöki ülésen. Így például az is, hogy a vízmű területén található úgynevezett szociális konténer – melye jelenleg használaton kívül van – új funkciót kap. Átkerül a lovaspályára, ahol jóval nagyobb szükség lesz majd rá. A pályát nemrég alakították ki és a Szent Anna Napok keretében megrendezendő lovas programok is egyre népszerűbb mind a község, mind a szomszédos települések lakóinak a számára.

A képviselők emellett beszámolót hallgathattak meg a kötelező bölcsődei szolgáltatás biztosításáról, valamint módosították a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést.

forrás: Rádió 7