Apátfalván többnyire nem a testületi ülések tartanak sokáig, hanem az előtte lévő bizottsági ülésen vitatják meg hosszasan az előterjesztéseket. Hétfő azonban ez alól kivétel volt. Ennek oka, hogy sietnie kellett a grémiumnak, mivel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezete rendezésében megyei agrárfórumnak adott otthont a község.

 

 

A képviselők két beszámolót hallgattak meg. – Az egyik arról szólt, hogy április 6-án adjuk át ünnepélyes keretek között az új sportcsarnokunkat – nyilatkozta Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester. A műsor 15.30-kor térzenével indul, melyet a Borbély András Band szolgáltat Mátó Mátyás karnagy vezetésével a faluház előtt. Az avatóünnepség 16 órakor kezdődik, melyen Lázár János miniszter, valamint Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei területi igazgatója és Szekeres Ferenc polgármester mond köszöntőt.

Mivel sportlétesítményről van szó, így természetesen nem hiányozhat az átadásról a mozgás sem. – Nem csupán helyi focisták lépnek pályára, hanem vendégek is, hogy az utóbbiak kik is lesznek, azt egyelőre még nem áruljuk el, legyen meglepetés – mondta az alpolgármester. Az azonban biztos, hogy a mérkőzések után nem ér véget a programsorozat. A focit a zene váltja fel, ugyanis Pataky Attila énekel.

A másik beszámoló során a Makói Járási Hivatal munkáját ismerhették meg részletesebben az apátfalvi képviselők. – Sorra járjuk a megye településeit, hogy az elmúlt öt esztendőben történt tevékenységünkről számot adjunk – tudtuk meg dr. Lakatos-Tóth Andortól. A hivatalvezető-helyettes kiemelte: külön kitért a tájékoztatója során az apátfalvi közfoglalkoztatottakra is.

Dr. Lakatos-Tóth Andor

Dr. Lakatos-Tóth Andor egy kimutatással is érkezett. – Azt akartam ezzel szemléltetni, hogy a hozzánk érkező mennyit is spóroltak meg azzal, hogy több okmány kiváltása is ingyenessé vált – sorolta. Például új típusú személyi igazolvány és lakcímet igazoló hatósági bizonyítvány illetékmentes kiállítása kapcsán 2017-ben a makói kormányablakhoz fordulók zsebébe 28 millió 200 ezer forint maradt. Az első gépjárművezetői engedélynél pedig ez az összeg tavaly 3 millió 384 ezer forint volt.

Forrás: radio7.hu