Testületi ülést tartottak Apátfalván, ahol hét napirendi pontot tárgyaltak meg. Beszámolókat hallgattak meg a rendvédelmi szervektől és döntöttek az új fogorvosról is.

 

Gajáta Fanni – Apátfalva

A megszokottól eltérően Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester vezette le a testületi ülést Apátfalván, miután Szekeres Ferenc polgármester sportsérülést szenvedett nemrégiben. A grémium hét napirendi pontot tárgyalt meg.

Többek között beszámolót hallgathatott meg a grémium meg a makói rendőrkapitányság, a nagylaki határrendészeti kirendeltség és a helyi polgárőrség tavalyi munkájáról. Az alpolgármester elmondta, Apátfalván közel 20 éve működik polgárőrség, jelenleg 42-en önkéntessel. A rendvédelmi szervek munkáját is segítik, illetve a község rendezvényein is rendszeresen közreműködnek.

Beszámoló hangzott el a civil és nem civil szervezetek részéről a 2017. évben az önkormányzat által nyújtott támogatások felhasználásáról. A testület döntött a polgármester szabadságtervezetéről is, de tárgyaltak az önkormányzat belvízelvezető csatornarendszerének felülvizsgálatáról.

Dr. Tóth Gábor Gellért fogorvos váltja Dr. Bata Anitát a vegyes fogászati ellátásban. A doktornő a praxisát eladta, amelyhez a grémium is hozzájárult. Egy beépítetlen ingatlant is fog vásárolni az önkormányzat. Lakossági kérésre megváltozik a Hajnal utca forgalmi rendje: a 43-as főútnál található üzlet fennmaradása függ ettől a változástól. A képviselő-testület felállította a szavazatszámlálói bizottságot is.

Forrás: makohirado.hu