Nem egyszerű feladatra vállalkozott Varga Szilárd. A mindössze 10 éves fiúcska Carlos Santana egyik ismert dallamát játszotta el, ráadásul nem a híres rockzenész hangszerén, vagyis giráton, hanem szaxofonon. Ezt is meghallgathatta többek között a közönség szombaton az apátfalvi Borbély András Band újévi koncertjén.

 

Az apátfalvi Mátó Mátyás éveken keresztül irányította a csanádpalotai fúvószenekart, melynek nagyon sok apátfalvi tagja is volt. - Bejártam velük szinte egész Európát, annyifelé hívtak minket fellépni - sorolta a karnagy. Aztán ez az együttes megszűnt, de a pátfalvi zenészek nem hagyták annyiban, s addig kérlelték Mátó Mátyást, míg megalakult a Borbély András Band, s azóta is keményen dolgoznak, hiszen fellépésről mennek fellépésre.

Huszonöten zenélnek együtt. Számos korosztály és szakma is képviselteti magát közöttük. - Van itt nálunk kérem minden, a diáktól kezdve az irodai alkalmazotton át egészen az életművészig, de játszik itt jogi doktor és restaurátor is - fogalmazott mosolyogva Mátó Mátyás. A vezető megjegyezte: a kezdetekben, vagyis a Borbély András Band előtti zenekarban csak egyetlen egy lány muzsikus volt, s most pedig fele-fele a nemek aránya.

Legutóbb szombaton hallhatták játszani a bandet. Az apátfalvi faluházban adtak újévi koncertet. A fúvósok nem csupán egyedül léptek fel, hanem a zenekarral szorosan együttműködő Tini és Mini Tini Mazsorett Csoport is bemutatkozott Mátó Mátyásné irányításával. A hangszeres zene mellett ének is elhangzott. A helyi Dózsa György Általános Iskola 4. osztályosaiból alakult kamara kórus egy Republic számot adott elő. A koncert repertoárját Mátó Mátyás itt ismerteti: ITT!

Varga Szilárd két esztendeje játszik szaxofonon. - Nagyon megszerettem a hangját, ezért kezdtem el vele foglalkozni - árulta el a helyi általános iskola negyedik osztályosa. Szilárd egy különlegességgel is készült a koncertre: szaxofonon gitározott. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy hirtelen húros hangszer lett a fúvósból, hanem Carlos Santana világhírű rockgitáros egyik ismert dalát fújta el szólóban a 10 éves apátfalvi fiúcska.

A zenekar egyik legfiatalabb, illetve egyik legidősebb tagja, vagyis Varga Szilárd és Mátó Mátyás

Forrás: promenad.hu