Három országból érkezett összesen hat csapat Apátfalvára szombat reggel és mérkőzött meg egymással a nemzetközi férfi kézilabda TRIPLEX kupa keretein belül. A meccsek reggel 9-től egészen a késő délutánig tartottak.

 

Tanács Dóra Gréta – Apátfalva

A CONTITECH Makói KC, a PP. Kiskunfélegyháza, a Köröstarcsai KSK, a Békéscsabai DKSE, Ada és az UNIREA Nagyszentmiklós csapatai vett részt a TRIPLEX kupán, amit az apátfalvi Sportcsarnokban rendeztek meg.

Molnár Zoltán a Köröstarcsai KSK edzője elmondta, még nem voltak ezen a településen játszani, a csapat három éve került NB II-be, a csapatban sok rendőr játszik, akik szolgálatban vannak, ezért csak 8-an érkeztek. Kevesebb cseréjük volt, ez hátrányt jelentett számukra. Jól érezték magukat, kellemes meglepetés volt számukra maga a csarnok is. Céljuk a bennmaradás a bajnokságban, fiatalokat próbálnak beépíteni a csapatba.

Bagdi Balázs a PP. Kiskunfélegyháza játékosa negyedikes korában kezdett el kézilabdázni, édesapja is űzte ezt a sportot. Ez a második szezonja ennél a csapatnál, korábban a makóinak volt a tagja. Az első mérkőzésen az utolsó 25 percben dolgozták le a kialakult hátrányt, véleménye szerint innentől kezdve a maximum nyújtották, a második mérkőzésükre igaz volt ez. – Nincs okunk senkitől tartani, most a bajnokságra készülünk fel, izgalmas lesz nem magyar földön játszani a román csapattal – mondja.

Forrás: makohirado.hu