Az országos gyorsasági roncsderbi Széria, I. és II. géposztályában is szoros verseny alakult ki a pontversenyben a pilóták között. Az négyhetes szünet után vasárnap Apátfalván folytatódik a szezon. A helyi versenyzők már várják a futamot.

 

Gajáta Fanni – Apátfalva

Négy futamon vannak túl az országos gyorsasági roncsderbi versenyzői, és a négyhetes szünet után Apátfalván folytatódik a bajnokság. A futamot – ahogy már megszokhatták az érdeklődők és a pilóták is – Gabnai Tanyán rendezik meg. Gabnai Győző szerint a rajthoz állók szeretik a pályát: mindig családias a hangulat, illetve a futamok is izgalmasak.

Az I. géposztályban versenyző apátfalvi jelenleg vezeti a kategóriáját, azonban a makói futamon szerzett negyedik helye után pontegyenlőség alakult ki közte és a jánoshalmi Ragadics Mihály között. – A makói verseny nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Műszaki hibák miatt negyedik lettem, úgyhogy az addigi három futamon szerzett pontelőnyöm egy futam alatt elolvadt. Így szoros a verseny – fogalmazott Győző. Kiszomboron – szakadó esőben – és Kunszentmártonon is első, Csongrádon második helyen zárta a hétvégét.

Az év elején egy 340 lóerős, V8-as Audi motort kapott a bajnok autója, amely jól megy, azonban a kuplunggal voltak problémák az utolsó futamon. Ragadics is egy Audival versenyzik, azonban Győző reménykedik, hogy a hazai pályán legyőzi az ellenfelét és először nyerni is tud Apátfalván.

Egy másik apátfalvinak is szurkolhatnak a helyiek: Tiszta Péter is rajthoz áll a hétvégén. Bár idáig műszaki problémákkal küzdött, most már kezd összeállni az autója. A pályában bízik, ugyanis mindig jól eredményekkel zár az apátfalvi versenyen.

Az apátfalvi futam július 30-án lesz a Gabnai Tanyán. 11 órától az időmérőkre kerül sor, majd 12:30-kor kezdődik meg az első futam. Betétfutamként gyermek terep gokart és autocross lesz. Az apátfalvi önkormányzat is sokat segített a szervezésben.

Forrás: makohirado.hu