Összesen 340 saját nevelésű csirkét osztott szét csütörtökön az apátfalviak között az önkormányzat. A közmunkások állatokat nevelnek, növényeket termesztenek, így bőven jut mindenkinek a javakból. Szekeres Ferenc polgármester kiemelte: a községben nagyon jól működik az értékteremtő közmunka.

 

Csirkében nem volt hiány Apátfalván

Apátfalván nagyon jól tudják, hogy a közmunkásoknak nem csupán az a dolga, hogy az utcát söpörjék, telente pedig a havat lapátolják. Ez is nagyon fontos, de az jóval hasznosabb, ha értéket állítanak elő. Az önkormányzat ezért nem csupán a különféle üzemében készít eladható tárgyakat, hanem a saját földjén növényeket termeszt, illetve állatokat is tart.

Csirkében nem volt hiány Apátfalván

- Nagyon jól működik nálunk az értékteremtő közmunka - fejtette ki Szekeres Ferenc. A polgármester hozzátette: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy csütörtökön 340 darab saját nevelésű csirkét tudtak szétosztani. Ezen kívül a termelésben aktívan közreműködő 160 közmunkás a szárnyas mellett kápia paprikát is vihetett haza.

Csirkében nem volt hiány Apátfalván

Harabagiu Julieta Adriana is részesült az adományból. - Nagyon örültem neki, hiszen minden segítség jól jön - árulta el az apátfalvi nő. Azt is megtudtuk tőle, hogy a szárnyas javából sült lesz, s a család kedvencét, rizi-bizit készít hozzá. Az aprólék sem veszik kárba, mert abból pedig pörköltet fog főzni. Dimovics Mátyásné viszont a paprikásra szavazott, mert náluk az a sláger. - Ezúton is szeretném megköszönni az önkormányzatnak, illetve Szekeres Ferenc polgármesternek, hogy most is gondolt ránk - mondta végül Dimovics Mátyásné.

Csirkében nem volt hiány Apátfalván

- A közfoglalkoztatottokon kívül a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők is kaptak a csirkékből, de szociális alapon is osztottunk - vette vissza a szót a község vezetője. Szekeres Ferenc kitért arra is, hogy ez a segítség nem az utolsó az idén. Hiszen az ősszel újabb 800 darab baromfit kapnak majd a lakosok, illetve a hatvan példányos sertésállomány egy részét is levágják, s a feldolgozás után a húsból, kolbászból, hurkából és egyebekből 850 ajándékcsomagot állítanak össze karácsonyra.

Csirkében nem volt hiány Apátfalván

Munkatársunktól. K.
Forrás: promenad.hu