Nyáron sem pihennek az Apátfalvi Ifjúsági Klub tagjai. Ha kell, a Szigetházban vigyáznak a község gyermekeire, elviszik őket a makói moziba, illetve kirándulást szerveznek nekik Ópusztaszerre. Hamarosan ellátogatnak Apátfalva erdélyi testvértelepülésére, Apácára is.

 

Nyáron is pezseg az ifjúsági élet

Nem csupán tanítási időben, hanem a vakáció alatt is aktív az Apátfalvi Ifjúsági Klub. Számos programmal várták, illetve várják a közeljövőben is a település gyermekeit. A Szigetházban már második alkalommal rendeztek tábort. Naponta reggel 7 és délután 5 óra között foglalkoznak a kisdiákokkal. Ez hatalmas segítség a dolgozó szülőknek, hiszen így biztonságban tudhatják csemetéjüket.

Nyáron is pezseg az ifjúsági élet

- Tavaly tartottuk az első táborunkat, akkora sikere volt, hogy a gyerekek már idén tavasszal kérdezgetni kezdték, vajon lesz-e most nyáron is, igent kellett mondanunk rá - árulta el mosolyogva Antal Eszter. A klub tagja hozzátette: most huszonöt kisgyermekre vigyáznak felváltva az ifjak, természetesen mindig jelen van ilyenkor egy-két felnőtt is.

Nyáron is pezseg az ifjúsági élet

A Szigetház csak a bázisa a tábornak, számos helyre viszik a gyerekeket. - Nemrég Farkas Éva Erzsébet makói polgármesternek köszönhetően megnézhettük a Hagymaházban a Gru 3. című filmet, ezen kívül pedig kirándulást is szerveztünk az ópusztaszeri Csillagösvénybe, melynek a költségét az apátfalvi önkormányzat állta - sorolta Antal Eszter. Egy játékos kvíz során a gyerekeket megismertették Apátfalva nevezetességeivel is, Jánosi Szabolcs atya jóvoltából még a templomtoronyba is felmehettek. Apátfalva egyik testvértelepülése az erdélyi Apáca. Augusztus elején - több napra - ide is elutazhatnak a fiatalok.

Nyáron is pezseg az ifjúsági élet

A 11 esztendős Tari Endre is szívesen vesz részt az ifjak által szervezett programokon. Endre júniusban fejezte be a tanulmányait a helyi általános iskolában, szeptembertől azonban nem Apátfalván, hanem Makón kezdi az ötödik osztályt. - A 18 éves nővérem, Ági is JAG-os, ezért megyek majd oda, kedvenc tantárgyaim a matek, a környezetismeret és a magyar - tudtuk meg a kisfiútól. Endre mozogni is szeret, így rendszeresen focizik. - Kapus vagyok, két csapatot szeretek nagyon, a Bayern Münchent és a Juventust, példaképem az olaszok hálóőre, Gianluigi Buffon - tudtuk meg Endrétől. A kisfiú így a Szigetház udvarán is elsősorban focizni szokott a haverjaival.

Nyáron is pezseg az ifjúsági élet

Munkatársunktól. K.

Forrás: promenad.hu