Nemzetiségek találkozóját, koncerteket, lovas bemutatókat is szerveznek az idei apátfalvi Szent Anna Napokra, melynek a programtervezetét és 1,9 millió forintos költségvetését a keddi testületi ülésükön elfogadták a képviselők. Ezen kívül arról is határoztak: az Apátfalvi Öregfiúk csapatát 36 ezer forinttal támogatják, hogy részt vehessenek egy szegedi versenyen.

 

1,9 milliót költenek a falunapokra

Apátfalva kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a Szent Anna Napok. Az idén július 21-e és 23-a között szervezik meg ezt a már nem csupán a helyiek, hanem a környező településeken élők körében is igen népszerű kavalkádot. Ezért az önkormányzat számára is fontos a megrendezése. - A keddi testületi ülésünkön ennek érdekében elfogadtuk az idei falunapok programtervezetét - nyilatkozta Szekeres Ferenc polgármester.

1,9 milliót költenek a falunapokra

A hagyományokhoz híven 2017-ben is a Marosmenti Nemzetiségi Kulturális Találkozóval indul a 3 napos programsorozat. A helyi roma nemezetiségi önkormányzat által szervezett eseményen fellép a makói Maros Táncegyüttes, a Kanizsa Csillagai, a sztárvendég pedig Bódi Csabi lesz. Másnap, vagyis július 22-én kézműves foglalkozások, helyi csoportok, valamint a megyejáró fesztivál keretében érkező külföldi táncosok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. - Az előzetes felmérés szerint a lakosok többsége a 3 plusz 2 zenekart kérte, így este ők fognak majd fellépni - emelte ki Szekeres Ferenc.

1,9 milliót költenek a falunapokra

A Szent Anna Napok zárásaként, július 23-án lovas napot tartanak. - A korábbi esztendőkhöz képest itt annyi lesz a változás, hogy a Magyar Lovas Szövetséghez bejelentett hivatalos lovas szabadidős eseményként rendezhetjük meg ezt a programot, aminek köszönhetően hivatalos versenybírók pontoznak majd - sorolta a polgármester. A település önkormányzata saját forrásból összesen 1,9 millió forintot fordít a falunapok megszervezésére. A roma nemzetiségi önkormányzat pedig 700 ezer forintra adott be pályázatot, amit egyelőre még nem bíráltak el.

1,9 milliót költenek a falunapokra

A grémium arról is határozott, hogy a Bíbic Egységes Óvodában és Bölcsődében április 24-én és 25-én, reggel 8 és délután 4 óra között írathatják be a szülők a gyermekeiket. Ennek a helyszíne a Maros utca 43. szám alatti intézmény. Az Apátfalvi Öregfiúk folyamatosan szép sikereket érnek el. Ennek is köszönhető, hogy az önkormányzat - a csapat kérésére - 36 forintot biztosít arra, hogy egy szegedi kispályás labdarúgó tornán részt vehessenek.

1,9 milliót költenek a falunapokra

Forrás: Promenad.hu