2022. november 17.-én csütörtökön Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony három kisfiút és egy kislányt köszöntött. Minden évben egyre több baba születik az idei évben eddig 21 fővel gyarapodott Apátfalva lakosságszáma.  A kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesítik kérelem alapján, amivel támogatni szeretnék őket. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

 

Elsőként Varga Balázst köszöntötték, aki 2022.08.30.-án 08:57-kor látta meg a napvilágot Szegeden 3520 grammal és 50 centivel, Varga-Kolozsi Helga és Varga Csaba második gyermekeként. Helga úgy érzi ez egy új helyzet és nehezebb is számára éppen ezért a legnagyobb segítség számára Csaba. Balázs nagyon jó baba, mosolygós az idegenektől sem ilyed meg. Elmondható, hogy a második gyerekkel már sokkal rutinosabbak. Harmadik babát nem szeretnének. Helga azt szokta mondani, hogy még nincsenek sokan, de éppen elegen. Egy lánnyal és egy fiúval lett kerek a családjuk.

 

 

Kiss Nolen János Hódmezővásárhelyen jött a világra 2022. június 05-én 3050 grammal és 49 centivel, Elekes Vivien és Kiss Tamás 2. közös gyermekeként. Dominik (5) már nagyon várta a kis Nolen születését. Vivien elmondta nekünk, hogy februárban költöztek ide, de már nagyon megszerették a települést.  Az édesapa és Vivien sógornője nyújtja a legtöbb segítséget. Nolen sokkal jobban szeret a babakocsiban, mint a kiságyban, különösen szereti a sétákat. Újabb gyermeket nem szeretnének.

 

A polgármester és az alpolgármester Kovács Iván Kornélt is meglátogatta. Iván 2022.03.18-án Hódmezővásárhelyen született 3690 grammal és 53 centivel Veréb Anett és Kovács Sándor második gyermekeként. Az anyuka megosztotta velünk, hogy a legnagyobb segítség a férje, a mama és Iván bátyja Hunor (5,5). Iván jó kis baba, mosolygós bár kicsit keveset alszik. A rossz idő ellenére is minden nap babakocsis sétát tesznek a mamához. Megkezdték már a hozzátáplálást is a kedvence a babapiskóta. Ha Isten is úgy akarja akkor lesz harmadik gyermekük.

 

 

 

Az önkormányzat Koszta Jázmint is köszöntötte, aki 2021.12.27-én született Szegeden 3700 grammal és 50 centivel. Jázmin elsőként érkezett a családba Szalontai Anita és Koszta Zsolt István gyermekeként. Anita megosztotta velünk, hogy Jázmin jelenleg a fogzási időszakban van. A babakocsiban ülést nem szereti Jázmin inkább már sétál. A kedvenc étele a leves, de azon kívül minden mást megeszik. Második babát nem szeretnének most minden idejüket kitölti Jázmin.

 

Varga Alexandra