2022. szeptember 08.-án csütörtökön Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony újabb négy babát látogattak meg. Négy évvel ezelőtt döntött arról a képviselő testület, hogy a kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesítik kérelem alapján, amivel támogatni szeretnék őket. Az idei év végére összesen 30 születés várható. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

 

Elsőként Borsos Bende Gábort köszöntötték, aki 2022.06.19-én látta meg a napvilágot Szegeden 3910 grammal és 53 centivel, Borsos Kitti és Borsos Gábor második gyermekeként. Az enyhébb időjárás beköszöntével sokkal többet tartózkodnak a friss levegőn. A legnagyobb szenzáció a kicsinek amikor a bátyja Arnika (4) focizik. Bende napról napra ügyesebb: jó az alvókája, nyugodt és jó kisbaba. A két fiú a mindennapi rutin szempontjából teljes ellentéte egymásnak. Az autóval való elindulás is kalandos hiszen Bende nem szereti míg Arnika élvezi. Harmadik gyereket nem terveznek.

 

A polgármester és az alpolgármester Mátó Zoét is meglátogatta. Zoé 2022.07.17-én Hódmezővásárhelyen született 3360 grammal és 55 centivel Mátóné Bán Alexandra és Mátó Zsolt negyedik gyermekeként. Az anyuka megosztotta velünk, hogy a legnagyobb segítséget Zoé testvérei Szandi (10) és Bence (9) nyújtják számára. A kicsi esti rutinját főként az apuka végzi el. Újabb babát nem szeretnének. 

 

Marosvölgyi Jázmin Katalin Hódmezővásárhelyen jött a világra 2022. július 15-én 3970 grammal és 53 centivel, Marosvölgyiné Deák Viktória és Marosvölgyi Sándor második gyermekeként. Viki elmondta nekünk, hogy a legtöbbet a párja Sándor segít neki, de a nagyszülő is kiveszi a részét. Az első 4 hét volt számukra a nehézkesebb hiszen összekellett szokniuk és új napirendet kellett kialakítaniuk. Jázmin nagyon jó kisbaba a tesó is eljátszik vele. Ha a gyerekek nagyobbak lesznek tervbe veszik a harmadik baba érkezését.

 

    

Az önkormányzat Tóth Zoé Arankát is köszöntötte, aki 2022.08.19-én született Hódmezővásárhelyen 4200 grammal és 51 centivel. Zoé elsőként érkezett a családba Kardos Renáta és Tóth Tamás gyermekeként. Reni megosztotta velünk, hogy Zoé nagyon nyugodt baba a nap legtöbb részét átalussza. A legnagyobb segítség az apuka Tamás. Minden helyzetet rutinosan megold: fürdet, etet és még pelenkázik is.  Nagy örömöt hozott a család életébe a kicsi születése, hiszen mindig akad látogatója. A szülők elmondták nekünk, hogy már nagyon szereti az autóval való utazást. A helyi Babusgatóra mindenképp szeretnénk járni. Lehetséges, hogy újabb babát pár év múlva vállalnak. 

 

 

Fotózta és cikket írta: Varga Alexandra