2022. augusztus 04. csütörtökön az eddigiekhez hasonlóan négy újszülöttet köszöntött Apátfalva polgármestere Szekeres Ferenc és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony. Még 2018-ban döntött arról a képviselő testület, hogy támogatják az apátfalvi családokat. 2022-ben eddig 14 baba született az év végére összesen 30 születés várható. A kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek kérelem alapján. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.


 

Elsőként Gál Balázst köszöntötték aki 2022.04.17-én hajnalban látta meg a napvilágot, 3 óra 10 perckor Szegeden 3990 grammal és 50 centivel, Furák Magdolna és Gál Attila 3. gyermekeként. Blanka (9) nagyon várta már a kicsi születését míg Bendegúz (2) meglepődött, hogy bővült a család. A nagy meleget úgy vészelik át, hogy napközben bent tartózkodnak a lakásban és csak 4 óra után indulnak ki játszani, medencézni és sétálni. A legnagyobb segítség Attila és Blanka. Az esti rutin feladatai megoszlanak Balázs az édesanyáé míg Bendit az apuka látja el. Negyedik gyermeket nem szeretnének. 

 

 

A polgármester és az alpolgármester Kecskeméti Zsoltot is meglátogatta. Szülei Dobos Tímea és Kecskeméti Zsolt megosztotta velünk, hogy az ifjú Zsolt 2022.04.09-én Szegeden született 3720 grammal és 51 centivel, második babaként érkezett a családba. Blanka (2,5) a kicsi Zsolti nővére nagyon várta az érkezését, a terhességi időszak alatt is beszélt hozzá simogatta az anyukája pocakját. Zsoltika jó alvó, mosolygós és sokkal nyugodtabb baba, mint Blanka volt. A gyerekek körül Timi férje és a mamák segítenek a legtöbbet. A hőségen délutáni medencézéssel és pancsolással lendülnek át. Harmadik babát nem szeretnének hiszen egy kisfiúval és egy kislánnyal teljes a családjuk.

 

 

Kerekes Emese Szegeden jött a világra 2021. december 08-án 9 óra 27 perckor 3870 grammal és 49 centivel, Botás Bianka és Kerekes László első gyermekeként. Bianka megosztotta velünk, hogy Emesének már 6 foga kibújt és a fogzási időszak nem volt nehéz. Mivel a kis Mesi délelőtt és délután is alszik így az este hosszabbra nyúlik. A meleget nagyon nehezen viseli, sokkal nyűgösebb, fáradékonyabb. A legnagyobb segítséget László és a mamák nyújtják a kicsi körül. Az anyuka elmondása szerint Emese egyre apásabb, jobban igényli, hogy az apukája foglalkozzon vele. A köszöntés során is látszódott, hogy a kicsi már nagyon szereti a zenét – keze, lába járt. A helyi Babusgatóra szeretnének járni, hogy a kisbaba hamar hozzászokjon a közösséghez. Második gyermeket a közeljövőben szeretnének.

 

 

Az önkormányzat Prém Zsófia Debórát is köszöntötte, aki 2022.03.02-án született Szegeden 4150 grammal és 50 centivel. Zsófia elsőként érkezett a családba Vér Orsolya és Prém János első gyermekeként. Orsi megosztotta velünk, hogy Zsófi nagyon nyugodt, mindig mosolygós kisbaba, egy álom. A mindennapi feladatokban a legtöbb segítséget Orsi anyósa nyújtja. Az édesapa főként munka után tudja bepótolni a kimaradt időt. A meleg napokon a kis Zsófi sokkal többet alszik és anyukája egy nap többször is lefürdeti. A prém család is tervezi, hogy járnak a Babusgatóra megszeretnék ismerni a helyi lakosokat. Második babát jelenleg nem terveznek.

 

 

Fotózta és cikket írta: Varga Alexandra