Kerekes Eszter és Lovai Attila a hétvégi, deszki „Rözögtessük mög”- Dél-alföldi szóló- és páros táncok országos versenyén érte el a szép eredményt. A Forgatós Táncegyüttes többi fellépője is díjesőben fürdött.

Harmadik alkalommal szervezte meg szombaton Deszken a „Rözögtessük mög” – Dél-alföldi Szóló – és Páros Táncok Országos Versenyét a Tiszavirág Néptáncegyesület.

A kétévente megrendezett, igaz utoljára 2019-ben zajlott fesztiválra ebben az esztendőben hetvennégy induló jelentkezett közel száz produkcióval. A talpalávalót a Juhász Zenekar húzta a néptáncosoknak. A szervezők tervezik, hogy a cigány (erre már az idén készültek, de nem akadt jelentkező) mellett, a többi, a Dél-Alföldön élő kisebbséget, így a románokat és a szerbeket is meghívják majd a fesztiválra.

Az esemény célja a közösségkovácsolás mellett a Dél-Alföld zenei és táncos anyaga ápolása és továbbadása volt. A fellépők műsorszámát a Juhász Zsolt táncművész, a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője vezette szakmai zsűri értékelte, minden korosztályban más-más szempontok alapján. Így valamennyi csoportnál számított a tánc hitelessége, a zene és a tánc viszonya, valamint a mimika mindegyik korcsoportban fontos volt, ahogy az is, hogy a fellépők milyen szinten tudták visszaadni a tánc karakterét.

Kerekes Eszter és Lovai Attila egyébként a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai, mely egyesület tagjai közül férfiszólóval: Dékány Sándor arany minősítést, fiú szóló: Tóth Bátor Tibor ezüst minősítést és a zsűri elnöknek, Juhász Zsolt a Duna Művészegyüttes művészeti vezetőjének külön díját érdemelte ki.