2022. április 28. csütörtökön az eddigiekhez hasonlóan négy újszülöttet köszöntött Apátfalva polgármestere Szekeres Ferenc és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony. Apátfalva lakosságának létszáma növekvő tendenciát mutat a folyamatos születéseknek köszönhetően, 2019-ben 32 újszülött, 2020-ban 30 és 2021-ben 32 baba született. A kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek kérelem alapján. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

 

Elsőként Damó Hannarózát köszöntötték. Hannaróza 2022.01.19-én született Hódmezővásárhelyen 3910 grammal és 51 centivel Kanalas Nikolett Anikó és Damó Péter gyermekeként. Negyedikként érkezett a családba Ramóna (8) Péter (6) és Leonidasz (4) mellé. Az anyuka megosztotta velünk, hogy Hannaróza testvérei már nagyon várták az érkezését a családba. Legnagyobb segítség Ramóna és az édesapa. A jó idő beköszöntével egyre többet sétálnak és járnak a játszótérre hiszen a gyerekek is igénylik. Úgy érzi Nikolett 4 gyermekes anyaként kiteljesedett az élete. Újabb kisbabát nem szeretnének.

 

A polgármester és az alpolgármester Veréb István Noelt is meglátogatta. Szülei Onesiminc Amanda Gyöngyi és Veréb István Krisztián megosztotta velünk, hogy Noel 2022.03.23-án Hódmezővásárhelyen született 4600 grammal és 54 centivel, első babaként érkezett a családba. Amanda elmondása szerint az első két hét nagyon nehéz volt számukra hiszen több fajta tápszer sem nem vált be. A kis István Noel szőke, kékszemű és táplálkozás szempontjából érzékeny baba. Ebben az időszakban a legnagyobb segítséget az apuka nyújtotta Amandának de a mama is kiveszi a részét. Az éjszaka folyamán csak egyszer ébred fel a kisbaba, ha tele a hasa alszik tovább. A babakocsis sétákat nagyon kedveli mert tud nézelődni. A helyi Babusgatóra szeretnének járni főként a közösség miatt. Második babát nem szeretnének.

 

Nádasdi Gergő Sándor Hódmezővásárhelyen látta meg a napvilágot 2022. március 24-én 3200 grammal és 49 centivel, Pálfi Dominika és Nádasdi Sándor 1. közös gyermekeként. Dominika elmondta nekünk, hogy Gergő nagyon jó baba. A jó időben sokat kijárnak sétálni, amit nagyon élvez. A legtöbb segítséget apuka és a mama nyújtja számára. A féltestvére Noémi már várta a kicsi érkezését nagyon szereti babusgatni és ringatni. A 40 ezer forintból egy kiságyforgót szeretnének vásárolni. Újabb gyermeket egyelőre nem szeretnének.

 

Az önkormányzat Vigh-Fazakas Rózát is köszöntötte, aki 2021.11.29-én született Hódmezővásárhelyen 3530 grammal és 51 centivel. Róza elsőként érkezett a családba Vigh-Fazakas Ágota Beatrix és Vigh Zoltán gyermekeként. Ági elmondása szerint jó kedélyű, nyugodt és barátságos baba. Jelenleg a fogzási időszakban vannak a hozzátáplálást is megkezdték. A körte az nagy kedvenc ennek ellenére a sárgarépa nem ízlik neki. A kis Róza vetkőzni és fürdeni jobban szeret, mint öltözni. A legnagyobb segítség az édesapa Zoltán, minden teendőt elvégez a kicsi körül. Róza különösképp szereti a babakocsis sétákat bár nem sokra emlékszik hiszen, ha elindul a kocsi elalszik. A kapott támogatásból etetőszéket szeretnének vásárolni. Második gyermeket a közeljövőben szeretnének.

 

 

A cikket írta: Varga Alexandra