2022. március 25. pénteken négy újszülöttet köszöntöttek. Apátfalva Község Önkormányzat polgármestere Szekeres Ferenc megfázásos megbetegedés miatt nem tudott részt venni a köszöntéseken. Kiszely Jánosné alpolgármester asszony és Nándori Gábor képviselő köszöntötte a kisbabákat, akik 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek kérelem alapján. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Pap Olivért és szüleit Gyenge Evelin Szimonettát és Pap Tamást látogatták meg. Olivér 2021.10.24-én Szegeden született 2800 grammal és 47 centivel, első babaként érkezett a családba. Evelin elmondása szerint az első 3 hónap nagyon nehéz volt számukra, hiszen Olivér hasfájós volt. Jelenleg a fogzással küzdenek. Ebben az időszakban Evelin számára a legnagyobb segítséget az anyukája jelenti. Megkezdték a hozzátáplálást a nagy kedvencei a répa és az alma, míg az avokádót annyira nem kedveli. Nagyon várták a jobb időt, sokat sétálnak és a helyi Babusgatóra is szeretnének járni. Újabb babát jelenleg nem szeretnének 5 év elteltével fontolóra veszik, hogy legyen-e Olivérnek testvére.

      

Galgóczi Szofia Letti Szegeden látta meg a napvilágot 2021. december 05-én 3500 grammal és 51 centivel, Kiss Anett és Galgóczi Tibor 4. gyermekeként. Szofia testvérei (Rebeka -14, Hanna-9, Liliána-2) nagyon várták az érkezését. Az anyuka megosztotta velünk, hogy Hanna segít neki a legtöbbet. Az édesapa is minden segítséget megad Anettnek csak a fürdetést nem vállalja még. Elmondható, hogy nyugodt és békés újszülött. Nyaranta, ha összeül a család „mini ovi” alakul a gyerekek miatt. Bár csak 2 éve költöztek ide nagyon megkedvelték Apátfalvát, jól beilleszkedtek. Ötödik babát nem szeretnének, jelenleg a házfelújítás és a gyerekek lekötik minden idejüket.

Harmadikként Barát Csongort köszöntötték. Csongor 2021.11.10-én született Hódmezővásárhelyen 3650 grammal és 52 centivel Barát Fanni és Barát Szabolcs második gyermekeként. Fanni megosztotta velünk, hogy a napi rutinjuk megváltozott, de gyorsan megszokták a változást. Csenge (3) különösképpen várta Csongor érkezését a családba és az anyukája hasával is óvatosan bánt. A legnagyobb segítség az édesapa Szabi és a család összes tagja. Az anyuka szerint Csongi a nyugodtságát az apukájától örökölte. Egyaránt szereti a babakocsis sétákat és az autókázást is. Harmadik gyermeket nem szeretnének, eredetileg is kettőt terveztek.

Az önkormányzat Rozsos Dilen Zsoltot is meglátogatta, aki 2021.11.26-án született Hódmezővásárhelyen 3090 grammal és 47 centivel. Dilen elsőként érkezett a családba Rácz Roxána Valentina és Rozsos Dávid gyermekeként. Az apuka nagy segítséget jelent Roxinak. Dilen nagyon szeret fürdeni, a babakocsis sétákat és a meséket. A látogatás során látszott, hogy békés, nyugodt és mosolygós kisgyermek. Szeretnének majd rendszeresen részt venni a Babusgatón. Második babát nem terveznek.

Fotózta és a cikket írta: Varga Alexandra