Az apátfalvi képviselő-testület még 2018-ban döntött arról, hogy minden apátfalvi újszülött 40 ezer forint egyszeri készpénzes támogatásban részesül kérelem alapján. A koronavírus járvány szabályozásait betartva a köszöntésekre nem kerülhetett sor az elmúlt fél évben. A 2021-ben összesen 33 baba született. Apátfalva Község Önkormányzat polgármestere Szekeres Ferenc és alpolgármestere Kiszely Jánosné 2022. február 17.-én négy újszülöttet köszöntött. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Dunai Mária Rózát és szüleit Dunainé Sántha Ildikót és Dunai Dániel Zoltánt látogatták meg. Mária Róza 2021.10.17.-én született Hódmezővásárhelyen 3240 grammal és 50 centivel. Harmadikként érkezett a családba testvérei Dunai Zoltán József (7) és Dunai Erzsébet Katalin (5) mellé. A két testvér nagyon várta Mária Róza születését mindenben segítenek a kicsi körül. A legnagyobb segítséget a kicsi nővére Erzsike és Ildikó anyukája nyújtja. A 4 hónapos kislány nagyon jó baba: nyugodt, csendes és az éjszakák nagyobb részét már átalussza. A hasfájós időszakon is túl vannak így a táplálkozással sincs már szerencsére semmi gond. Újabb babát nem szeretnének.

                       

 

Kővári Zsófia Hódmezővásárhelyen látta meg a napvilágot 2021. október 15.-én 3190 grammal és 49 centivel, Kőváriné Szécsi Krisztina és Kővári Róbert első közös gyermekeként. A két féltestvére Robi (25) és Noémi (6) is várták a kis Zsófi érkezését a családba. Az anyuka elmondása alapján nagyon nyugodt baba az éjszaka folyamán is csak egyszer ébred fel. Az anyuka és az apuka számára is új kihívások jelentkeztek: Krisztinának meg kell osztani a figyelmét míg Róbertnek a pelenkázásba kell újra beletanulnia. A várandós időszak nagyon nehéz volt így újabb gyermeket nem szeretnének vállalni.

 

 

Harmadikként Kardos Esztert köszöntötték. Eszter 2021.05.19.-én született Hódmezővásárhelyen 3240 grammal és 49 centivel Kardos Tóth Anita és Kardos Zoltán második gyermekeként. Anita megosztotta velünk, hogy Eszti nagyon jó baba jelenleg a fogzási időszakban vannak már 5 foga kibújt. Ákos (5) példás módon szereti a 9 hónapos testvérét. Sokat játszanak együtt a nap folyamán. Megkezdték a hozzátáplálást a kedvencei a gyümölcsök. Rendszeresen járnak a Babusgatóra a citera mindig felkelti az érdeklődését. Eszti most próbálkozik a járással így Anita legtöbb idejét lefoglalja a két gyerek. Harmadik babát nem terveznek.

                          

 

Az önkormányzat Kovács Noelt is meglátogatta, aki 2021.10.27.-én született 4 óra 28 perckor Szegeden 2870 grammal és 48 centivel. Noel elsőként érkezett a családba Kovács Mónika és Kovács Zoltán gyermekeként. Mónika elmondása szerint a legnagyobb segítség számára párja Zoli, aki kiveszi a részét a mindennapi feladatokból. Megtudtuk, hogy az öltözés nem a kedvence Noelnek ennek ellenére a babakocsis sétákat nagyon szereti. A család többi tagja is nagy szeretettel fogadta a kicsi érkezését főleg az anyuka öccse, aki testvéreként szereti. A védőnő szerint is látványosan fejlődik az újszülött. Második babát a közeljövőben szeretnének.

 

A cikket írta: Varga Alexandra