Akik jogosultak rá, már megkapták az erről szóló határozatot és azt is, mikor mehetnek a tüzelőért. Az önkormányzat az idén 315 erdei köbméter kemény lombos fát nyert a Belügyminisztérium pályázatán. A 316 igénylő közül 292 rászoruló kap a tüzelőből.

Mint azt már korábban hírül adtuk, megérkezett a több mint 2000 mázsa szociális tűzifa Apátfalvára.

A községi önkormányzat részt vett a Belügyminisztérium a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásra kiírt pályázatán, és nyert 315 erdei köbméter kemény lombos tűzifát, összesen 6 millió 750 (azaz hatmillió-hétszázötvenezer) forint értékben. A szociális célú tűzifa Apátfalvára a Délalföldi Erdészeti Zrt. telephelyeiről érkezett.

A több mint 2000 (azaz kettőezer) mázsányi tüzelőanyagból a rászoruló apátfalviaknak Apátfalva Község Önkormányzata biztosít szociális célú tűzifát – a készlet erejéig. A szociális tüzelő juttatást azok kaphatják csak meg, akik jövedelme családok esetében: fejenként és havonta legfeljebb 57 ezer (azaz ötvenhétezer) forint, egyedülállóknál: havonta 85 ezer 500 (azaz nyolcvanhétezer-ötszáz) forint. A kérelemhez csatolni kellett a jövedelemigazolást és/vagy a nyugdíjszelvényt. A támogatáshoz kapcsolódó kérelem nyomtatványa átvehető volt a polgármesteri hivatalban, illetve az Apátfalvi Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálatnál.A kérelmeket november 9. és november 27. között lehetett beadni, s azokat december 2-án bírálták el. A 316 igénylő közül 162 családos és 130 egyedülálló, azaz 292 apátfalvi rászoruló osztják ki a szociális célú tűzifát.

– A darabolt tűzifa osztását december 9-én, azaz ma, szerdán reggel kezdte meg az önkormányzat az apátfalvi Tüzép telepen, így mindenki megkaphatja azt még a karácsonyi ünnepek előtt. A családosok kilenc mázsa, az egyedülállók pedig öt mázsa kemény lombos, darabolt tűzifát kapnak. Valamennyi érintettet írásbeli határozatban értesíti a polgármesteri hivatal, hogy mikor veheti át a szociális tűzifát. A tüzelőt a kérelmezők családnevei abc szerinti sorrendjében kapják meg – tudtuk meg Szekeres Ferenctől, Apátfalva polgármesterétől.

Forrás:makohirado.hu