A hagyományokhoz híven idén is főzőversennyel egybekötött majális szerveztek Apátfalván. Összesen 24 bográcsban rotyogtak az ételek a Faluház udvarában.

Az időjárás is kegyes volt a május 1-jei mulatságokhoz, hiszen csak egy alkalommal riasztotta meg az apátfalviakat az eső. Ahogy az elmúlt években, idén is főzőversenyt hirdetett az önkormányzat: összesen 24 csapat, mintegy 880 fővel jelentkezett és csapattagonként 40 dekagramm marhahúst biztosított a település a résztvevőknek. Igazi közösségkovácsoló rendezvény volt a majális.

Szekeres Ferenc polgármester még riporternek is felcsapott, hiszen a főzés folyamán minden csapatból meginterjúvolta a főkuktát: bár sokan titkolták a finom pörkölt receptjét, többen megosztották a település vezetőjével, hogy mi kell a jó egy tál ételhez. Például, van, aki azt vallja, hogy az alapanyagon múlik minden; van, aki szerint a fűszerezés a titka, de az egyik csapat szerint a részeges szakács tudja megfőzni a tökéletes pörköltet, illetve van, aki a jó házi paprikára és a jó háziasszonyra esküszik. Végül az első helyet a Betyár Bt. szerezte meg, második helyen az Ami marad, harag csapat végzett, harmadik helyen pedig a Fakanál végzett. Különdíjban részesült  a Táncoló talpak csapata.

navigate_before
navigate_next

A nap folyamán nemcsak a főzés, hanem a szórakozás is fontos volt: ünnepi műsorral készült a Borbély András Band és Tini- és Mini Tini Mazsorett Csoport, májusfát állítottak és Luigi is fellépett.

 

forrás: makohirado.hu