5585.JPG

 

Egy-egy kisebb település fennmaradása érdekében az az egyik legfontosabb, hogy megfelelő számú gyermek szülessen. Ezt Apátfalván is nagyon jól tudják. – A testület nemrég arról határozott, hogy minden újszülöttnek és szüleinek 40-40 ezer forintot ajándékozunk – nyilatkozta Szekeres Ferenc. A polgármester hozzátette: azért döntöttek a készpénz mellett, hogy a családok arra költhessék a támogatást, amire csak akarják.

Deszpot Péter édesanyjával, Deszpotné Antal Erikával

Az idén tavasszal és a nyáron négy kis lakóval gyarapodott a falu közössége. Pénteken elkísértük Szekeres Ferenc polgármestert, illetve Kiszely Jánosné települési képviselőt a körútjára. Felkeresték mind azt a négy portát, ahol a babák, illetve családjuk él. A boríték mellett virágot, édességet és a bort is vittek magukkal.

Károly Mirella

Elsőként Vargáéknál álltunk meg. A család legújabb tagja, Izabella június 12-én született, 50 centiméterrel és 2800 grammal. – Nagyon csöndes baba, csak akkor hangos, amikor éhes – mondta mosolyogva a büszke apuka. Varga Róbert elmondta: párjával, Dórával Izabella a harmadik csemetéjük. A két fiú, az 5 esztendős Bálint és a 2 éves Bence mellé már nagyon akartak egy kislányt. Sikerült.

A Varga házaspár (középen), illetve Kiszely Jánosné és Szekeres Ferenc

A három további pénteki helyszín a következő volt: a Deszpot család, ahol Péterke volt az ünnepelt. A sorban Károly Mirella következett, majd a végén Koszta-Kakuszi Debóránál állt meg a menet. A polgármester hozzátette: évente 30-35 gyermek születik Apátfalván, ami a makói kistérségben nem is számít rossza aránynak.

Koszta-Kakuszi Alexandra és a legkisebb gyermeke, Debóra

forrás: Rádió7